perjantai 24. heinäkuuta 2015

Oldhammeria Keski-Suomesta

Oldhammer Finland on ollut pystyssä vasta viisi vuorokautta, mutta sillä on jo neljä lukijaa ja liki 1000 hittiä. Eilen saimme yhteydenoton Keski-Suomesta Jyväskylästä, josta kotoisin oleva S P  kertoo omasta harrastuksestaan. Hän on vanha rooli- ja strategiapeliveteraani, ja aloittanut 1990 Heroquestilla. Hän tiesi lisäksi kertoa, että Tampere -Jyväskylä -akselilta löytyy lukuisia pelaajia sekä pelistä kiinnostuneita.


Nämä kirjat löytyvät varmaan aika monen Oldhammer-harrastajan hyllystä...

Jyväskylässä harrastus on aktiivista, ja S P tiesi kertoa Tampereella  käydystä pelistä, jossa vastakkain olivat kaaos sekä epäkuolleet. Armeijoiden koko oli 1500 pistettä. Kaikki pelissä käytetyt figuurit sekä pienoismallit olivat Citadelin ja Marauderin tuotantoa 1980- ja 1990-luvun taitteesta.


Kaaos rulettaa!

Slaaneshin kaaosarmeija perustui Slaves to Darknesin Slaaneshin armeijalistaan, jota on täydennetty Warhammer Armiesin skaven-liittolaisilla. Epäkuolleiden luurankoarmeija perustui sekin saman opuksen armeijalistaan. Kaaosmutaatiot sekä loitsut arvottiin kilpapelien sääntöjen mukaisesti ennen peliä. 


¡Viva la muerte!

Pelistä jäivät pelaajille mieleen erityisesti kivimuodostelmien välissä lentävä manticore sekä heittotähdellä vihollisen sotavaunut pysäyttänyt skaven-komentaja. Peli päättyi kuitenkin luurankoarmeijan voittoon, johon saattoi vaikuttaa taidon ja noppaonnen lisäksi myös luurankopelaajan hypnoottismagneettinen katse. 

Jyväskylässä pelataan myös Warhammer 40 000:ää ahkerasti, ja vuonna 1987 julkaistua Citi-Block-lisäosaa hyödyntävässä, Jyväskylässä 2014 pelatussa pelissä eldar-avaruusrosvot ottivat mittaa örkkiavaruusrosvoista sekä niiden apuna olleesta 'ambull'-hirviöstä.


Siellä se perhana on... 

Örkki on örkki - avaruudessakin...

Omasta puolestamme me toivotamme Jyväskylän ja Tampereen pelaajat tervetulleiksi Oldhammer Finlandiin mukaan ja toivomme kaikkien lukijoiden lähettävän valokuviaan, armeijalistojaan, peliselostuksiaan ja esittelyjään itsestään!

1 kommentti:

  1. Asiallinen värisuora tossa kirjahyllyssä:)
    Ratspike on ollut itselleni aina tärkeä inspiraation lähde.

    VastaaPoista