lauantai 25. heinäkuuta 2015

Mistä figuureja?

Monien Oldhammer-pelaajien mieltä kutkuttaa, että mistä löytää figuja Oldhammeriin - varsinkin niitä himoittuja ja kaivattuja 1980- ja 1990-luvun Citadeleja.

Ikävä kyllä Citadel ei niitä enää valmista ja kauppapaikoissa, kuten eBayssa (eBay UK, eBay De, eBay France) hinnat ovat kauniisti sanoen suolaiset. Figujen hinnat alkavat viidestä punnasta ja yksittäisestä ukkelista voi joutua maksamaan jopa 50 puntaa. Auts.

Mutta ei hätää! Jos harrastatte ihmisiä (Keisarikunta, Bretonnia, palkkasoturit) niin suurin osa vanhoista Citadeleista on Wargames Foundryllä tuotannossa. Foundryn perustaja on, kukas muukaan kuin Bryan Ansell, ja hänen poikansa Marcus pyörittää firmaa nykyään. Foundryn valikoimista löytyvät kaikki armeijalistakirjan keisarilliset sekä bretonnialaiset muun muassa - tosin historiallisten, keskiaikaisten, figuurien joukosta!

Mutta maailmalla on paljon muitakin hyviä figuurivalmistajia. Ihmisarmeijoiden pelaajat pääsevät aina helpoimmalla, sillä samoja figuureita käytetään myös historiallisiin strategiapeleihin - ja historialliset armeijat voi aina morfata myös Oldhammeriin keisarillisiksi, bretonnialaisiksi tai palkkasotureiksi. Armeijalistakirjan Dave Andrewsin brertonnialainen armeija on juuri tällainen - todellisuudessa se on Burgundin herttuan Kaarle Rohkean (1471-1477) burgundilainen ordonnanssiarmeija Foundryn figuilla.  Muovifiguureja valmistaa koko joukko valmistajia - kurkatkaapa vaikkapa Perry Miniaturesin, Wargames Factoryn tai Fireforge Gamesin tuotantoa!

Ne meistä, jotka tykkäävät pelata muita otuksia kuin ihmisiä, ovatkin sitten vaikeamman valinnan edessä. Mutta heillekin on tarjontaa. Yksi parhaimmista on Black Tree Design, jonka figuurit sopivat liki 1:1 Citadelin figuurien seuraan - varsinkin heidän goblinoidinsa ovat erinomaisia. Firman miinuspuolena on hirveän pitkä toimitusaika. Maailmalla myös Kings of War on saavuttanut suurta suosiota, ja heiltä löytyy koko joukko mukiinmeneviä figuureja.

Olemme koonneet sivullemme ison joukon figuurivalmistajia, joiden tuotteita voimme suositella. Jos teillä on omia suosikkejanne, kertokaa ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti