keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Oldhammer maailmalla

Oldhammer-liike alkoi Britanniassa 2011, ja ensimmäiset sivustot perustettiin 2012. Ensimmäinen Oldhammer-tapaaminen pidettiin Wargames Foundryn tiloissa Nottinghamissa 2013, jonka jälkeen Oldhammer on saanut tasaisesti ja varmasti näkyvyyttä.

Eniten Oldhammerin pelaajia on Britanniassa, mutta myös Ranskassa, Espanjassa sekä Tanskassa on oma kannattajakuntansa, samoin kuin USA:ssa. Monet Oldhammerin pelaajista ovat vanhoja roolipeli- ja strategiapeliveteraaneja, jotka aloittivat harrastuksen jo 1980-luvulla alkuperäisillä Warhammer Fantsy Battle 3rd Edition -säännöillä. Myös tämän blogin ylläpitäjät kuuluvat siihen ryhmään, ja yksi ylläpitäjistä oli mukana perustamassa silloisen Teknillisen korkeakoulun, nykyisen Aalto-yliopiston, strategia- ja roolipelikerhoa, ORC:tä.

Olimme jo pitkään huomanneet, miten Games Workshop ajoi Warhammer Fantasy Battlea koko ajan huonompaan suuntaan, ja miten pelissä menestyminen riippui enemmän siitä, kuinka paljon erilaisia jippoja, sankareita ja tappajajoukkoja armeijassa oli sensijaan, että se olisi riippunut pelaajien taidosta ja strategisesta silmästä. Aika alkoi olla kypsä Oldhammer Finlandin perustamiselle.

Seuraava Oldhammer Weekend, teemalla "Bring Out Your Lead" (selkeääkin selkeämpi Monty Python-viittaus) järjestettiin 2014, ja paikalla oli yli viisikymmentä harrastajaa ympäri Britanniaa. Games Workshopin politiikka ajoi vanhat Warhammerin harrastajat Oldhammeriin.

Lopullisen kimmokkeen Oldhammer Finlandille antoi yksi kirjoitus: Takkirauta-blogissa ollut kirjoitus, miten blogiemäntä turhautui siitä, että Games Workshop tuhosi hänen lastensa harrastuksen, joka oli ollut myös hänen ja hänen puolisonsa harrastus vuosikausia sitten. Niinpä aika oli tullut perustaa Oldhammer Finland kaikkien suomalaisten Oldhammer-harrastajien äänitorveksi.

Alkuperäisen Warhammerin säännöstön kirjoittaja ja Games Workshopin entinen toimitusjohtaja Bryan Ansell on järjestämässä yhdessä poikansa Marcus Ansellin kanssa kolmatta Oldhammer-viikonloppua, joka pidetään 31.7.-2.8. 2015 Nottinghamissa, Isossa-Britanniassa. Paikalle odotetaan liki 200 pelaajaa, joista 80 ensimmäistä saa muistoksi Oldhammer-figuurin. Vieraana on myös toinen alkuperäisen Warhammerin kirjoittaja, Rick Priestley.

Oldhammer on maailmalla nouseva voima. Tämä blogi on tätä kirjoitettaessa ollut pystyssä neljättä päivää, joka päivä on liki 300 ihmistä vieraillut blogissa, meillä on jo kolme lukijaa, ja meidät on jo noteerattu Realm of Chaos '80s -blogissa. Meidän missiomme on voittaa orvoiksi jääneet entiset FaBa:n pelaajat Oldhammerille - sekä aktivoida ne vanhat pelaajat, jotka ovat pelanneet FaBa 3:sta nuoruudessaan, mukaan pelipöytien ääreen. Monilla meistä on yhä kirjahyllyssämme ne ainoat ja alkuperäiset sääntö- ja armeijalistakirjat, ja nyt niille tulee vihdoin vuosikymmenten jälkeen käyttöä!

Perustakaa omia blogejanne ja sivujanne, kertokaa harrastuksestanne ja rekrytoikaa vanhoja orvoiksi jääneitä FaBa:n pelaajia Oldhammeriin. Ja ennenkaikkea: pelatkaa, pelatkaa ja pelatkaa! Näin säännöt jäävät mieleen.

Bring out your lead!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti